Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с...нещо неоткриваемо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Или или Страшна диагностика са направили

Запалителната уредба се проверява с осцилоскоп или както казаха мотортестер. Закача се осцилоскопа за първичната верига на бобините и ако има проблем при вторичната било то лули, кабели, свещи си се вижда на графиката. И ако диагностика разбира малко повече от запалване ще разбере от графиката кое не е на ред. Пика на синусоидата и продължителността и както и шума са различни при 3-те елемента и който знае много лесно ще отсече кое точно от 3-те не е на ред.
    Last edited by oem; d.m.y г., 09:41.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Или или Страшна диагностика са направили

Запалителната уредба се проверява с осцилоскоп или както казаха мотортестер. Закача се осцилоскопа за първичната верига на бобините и ако има проблем при вторичната било то лули, кабели, свещи си се вижда на графиката. И ако диагностика разбира малко повече от запалване ще разбере от графиката кое не е на ред. Пика на синусоидата и продължителността и както и шума са различни при 3-те елемента и който знае много лесно ще отсече кое точно от 3-те не е на ред.
      Всичко е точно, само защо реши че е синусоида? Ще объркаш някой да я търси при бобините. Там са импулси - подмагнитване, намагнитване, взрив

Comment

Първоначално публикувано от 33Dandy Покажи съобщение
        Всичко е точно, само защо реши че е синусоида? Ще объркаш някой да я търси при бобините. Там са импулси - подмагнитване, намагнитване, взрив
        Добре, замести думичката "синусоида" с думичката "изображение" или с "крива" в такъв случай. Така харесва ли ти?

Comment

Добре, замести думичката "синусоида" с думичката "изображение" или с "крива" в такъв случай. Така харесва ли ти?
          Все пак трябва да знаят какво търсят. Гледам повечето се стремят да правят сами неща, но не знаят точно какво търсят. За мен е хубаво това, че хората имат желание сами да се справят с проблемите си и не се срамуват да питат, но лошото е това, че то е предизвикано повече от безпаричие, което пък ни кара да мислим по-ползотворно
          Last edited by 33Dandy; d.m.y г., 22:14. Основание: изтриване

Comment

Идея си нямам какво трябва да бъде, но 3-те неща нямат нищо общо освен, че се гледат на екран... Не се сърди колега, но поста ти е напълно безсмислен, след като колегата @33Dandy вече каза, че трябва да се видят импулси и ако човека е като мен и знае как се борави с техниката, но не знае какво трябва да види ще реши, че има проблем.
            sigpic
            Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
            BMW 316 Compact '95

Comment

И импулси да видиш колега, като не знаеш какви трябва да са и как трябва да изглеждат пак нищо няма да разбереш ама както и да е. Гадайте си, хвърляйте си боб в такъв случай.

Comment

Е колега, що не си кажеш - сбърках думата, ами се хващаш за сламките?
                От коли може да не отбирам... ама осцилоскопа ми е старо приятелче... и в други области се ползва.
                Та м/у импулси, крива, синусоида и т.н. има голяма разлика... и ако видя синусоида дето очаквам правоъгълен импулс примерно много ще се учудя дали не съм думнал схемата качествено.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Няма проблем. Сбъркал, не сбъркал... все тая. Важно е че аз знам какво да гледам и кое какво означава. За вас явно е важна терминологията. Докато се учите на терминология хората се занимават със същността. Успех.

Comment

Ти знаеш, ама тия дето им го обясняваш тука не знаят... та като им кажеш синусоида и може да ги пратиш у 9 глуха

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Лошото е, че незнам какво да правя оттук нататък...

Comment

Сменяш сервиза или се учиш на майсторлък.
                        Лошото е, че за Пловдив и региона ... не знам да има похвален такъв във форума, да те насоча.

Comment

Няма проблем. Сбъркал, не сбъркал... все тая. Важно е че аз знам какво да гледам и кое какво означава. За вас явно е важна терминологията. Докато се учите на терминология хората се занимават със същността. Успех.
                          А знаеш ли какво виждаш? Или просто знаеш че трябва да имаш някакви правоъгалничета? Ми сори ама за мен не е просто терминология. Това е като колегата ми, който като иска да звучи по-убедително и вкарва джиджани думички и човек дето не разбира, го гледа като изтребител, а на мен не ми е смешен а направо жалък. Ако на мен ми кажеш че трябва да гледам за импулси с някаква характеристика ще се справя, ама ако ми кажеш за синусоида и аз видя импулси ще има да се чудя какво става...
                          Не е до сбъркване, а до заблуда на някой, който търси решение. Призна, че е грешка в бързината или че си решил, че не е важно какво е точно защото не смяташ, че колегата ще може да се справи и който гледа ще знае какво търси, а не се мятай като риба на сухо за да излезеш сух от водата.
                          За мен за същността е важна терминологията, но това е мое мнение и не искам да товаря никой с него.

@Note - Според мен трябва да смениш сервиза като гледаш за такъв, който се занимава предимно с италиански автомобили или идваш до София в някой от препоръчаните от клуба сервизи
                          sigpic
                          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                          BMW 316 Compact '95

Comment

Аве кво разбирам аз, нищо не знам. Айде ходете си по сервизите дето книжни инженерчета "знаещи терминологията" ви разправят "ми може да е от това, ма може и от онова"... няма проблем на мен ми е все тая, термина не е важен защото смятам, че колегата ако имаше условия и знания нямаше да пита във форума. Просто трябваше да разбере къде да отиде, а диагностика да си гледа каквото ще си гледа. Това не е работа на клиента.

П.С. При сигналите от запалителната уредба няма квадратчета!

Comment

Working...
                            X